Honning kan brukes til absolutt alt. Og er også en flott måte å redusere inntaket av raffinert sukker på. Her deler vi noen oppskrifter som vi rett og slett elsker – og er essensen av høst.
Prøv deg frem med spennende marinader, grønnsaker, sopp og lammekjøtt!
Velbekomme!
SOPP MARINERT I HONNING, BALSAMICO OG HVITLØK
Ingredienser
1 lammeskank
2 ss rå honning
2 ss olivenolje
Ferskpresset sitronjuice
1 kopp grønnsaksbuljong
Fremgangsmåte
Ha lammeskanken på et stekebrett og smør den inn med honning og sitronjuice.
Fyll på med grønnsaksbuljong og pakk inn i aluminiumsfolie.
Stek på 160 grader i 3 timer.
Ta ut og fjern folien, og stek 30 minutter til på 190 grader til kjøttet blir gyllent.
Anbefales med..
Honningglasserte rotgrønnsaker og puré!
SOPP MARINERT I HONNING, BALSAMICO OG HVITLØK
Ingredienser
500 g sopp
1/4 kopp balsamico
4 fedd hvitløk
1 ss rå honning
1 ss olivenolje
1 ts salt og pepper
Fremgangsmåte
Stek soppen i salt, pepper og olivenolje til den blir myk
Bland honning, balsamico og finhakket hvitløk sammen i en skål.
Tilsett marinaden i stekepannen og stek i 4-5 minutter.
Serveres med fersk persille.
HONNINGGLASSERTE ROTGRØNNSAKER
Ingredienser
Løk
Hvitløk
Gulrot
Kålrot
Nepe
Pastinakk
Potet
Rå honning
Fersk timian
1 ss olivenolje
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Krydre grønnsakene med salt, pepper og olivenolje, og stek i ovn på 180 grader i 30 minutter.
Ta ut stekebrettet og dryss på honning og timian. Stek så i 10 minutter til.
Serveres gjerne med lam!
SCONES TIL SENE HØSTFROKOSTER
Ingredienser
150g hvetemel
150g hvete/rugblanding
1,5 dl vann
50 ml kokos/rapsolje (eventuelt smeltet smør)
1 stor revet gulrot
2 ts malte linfrø
2 ts bakepulver
2 ss rå honning
Fremgangsmåte
Rør ingrediensene sammen og elt til det blir en fin deig
Rull 7-8 scones utover et stekebrett
Stekes på 200 grader i 15-18 minutter
EKSTRA KOSELIG KAKAO
Ingredienser
1/2 kokesjokolade
1/2 dl vann
1/2 l melk
1/2 dl appelsinjuice
1 ss rå honning
Revet appelsinskall
Krem, kanel og sjokolade
Fremgangsmåte
Kok opp ingrediensene under omrøring til konsistensen blir god og flytende
Serveres toppet med krem, revet appelsinskall, kanel og knust sjokolade.