Kontakt oss +47 98 81 65 32

Fri frakt over kr 500,-

Rask levering i hele Norge

Hvorfor er biene så viktige for oss?

Du har kanskje fått med deg at menneskeheten ikke ville klart seg uten biene? Det er faktisk utrolig rart å tenke på! Albert Einstein skal ha sagt at dersom biene ble utryddet, ville vi kun hatt 4 år igjen å leve..

Men hva er det da som gjør biene så viktige? Nesten 90% av alle ville planter og 75% av verdens avlinger er helt avhengig av pollinatorer. I følge Greenpeace står biene for 80% av all verdens pollinering. En enkel biekoloni kan pollinere rundt 300 millioner blomster – bare på en dag! Det betyr at hyllene på butikken hadde vært ganske så tomme uten alle biene. Og for ikke å snakke om all den gode honningen vi hadde gått glipp av!

Biedød er dessverre allerede et faktum i verden. Vi skiller gjerne mellom honningbier og villbier. Det er villbiene som er utrydningstruet. Årsakene er flere. Bruk av pesticider, avskoging, forurensning mm. Det er flere ting vi som enkeltmennesker kan gjøre for å hjelpe biene. Sett gjerne ut insektshotell eller plant bievennlige blomster. Det kan hjelpe bier, spesielt i urbane områder. Pleier du å få besøk av bier?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Frakt kr 69.-
Gratis frakt over kr 500,-
Rask levering i hele Norge (2-5 virkedager)