Kontakt oss +47 98 81 65 32

Fri frakt over kr 500,-

Rask levering i hele Norge

Hvorfor finnes det både lys og mørk honning?

Har du noen gang lurt på hvordan det kan lages honning som er så lys at den nesten er gjennomsiktig, og samtidig honning som er mørk som olje? Det finnes få matvarer som er like magiske som honning! Vi kjenner til hundrevis av honningsorter. Det er ikke bare store forskjeller i smak, men også på farge.

Honning får sin farge fra pollen biene samler og bringer tilbake til bikuben. Noen blomster og planter inneholder pollen som gir lys honning, mens andre gir mørkere honning. I tillegg blomstrer planter på ulike tider av året. På områder hvor biene kan lage honning året rundt, kan en bikube produsere honning av helt ulik farge fra sesong til sesong. Spennende – ikke sant?

Så hva er forskjellen på lys og mørk honning i praksis? Det normale er at lys honning er mild i smaken, mens mørk honning er kraftigere og rikere i smaken. Dette gjør også at de brukes på forskjellige måter. Lys honning blir oftere brukt til å erstatte sukker, uten å miste sødme. Mørk honning brukes gjerne for å «piffe opp» milde smaker. Eksempelvis foretrekkes ofte mørk honning på brød, til baking og til å lage BBQ saus, mens lys honning passer ypperlig i te.

Hva foretrekker du – lys eller mørk honning?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Frakt kr 69.-
Gratis frakt over kr 500,-
Rask levering i hele Norge (2-5 virkedager)