Kontakt oss +47 98 81 65 32

Fri frakt over kr 500,-

Rask levering i hele Norge

Hvorfor sukrer honning seg?

Har du opplevd at din honning har blitt kornete og klumpete? På fagspråket kaller vi det krystallisering. All honning er i utgangspunktet flytende når den høstes fra bikuben, men med tiden vil de aller fleste sortene krystallisere. Noen svært raskt, andre langsomt. At honning krystalliserer betyr ikke at den har blitt dårlig, faktisk er det et kvalitetstegn som viser at det er ekte vare.

Det er en helt naturlig prosess der naturlige sukkerartene (glukose og fruktose) som honning består av binder seg sammen og danner små eller store krystaller. Og da blir konsistensen kornete. Rester av pollen (som er kjempe sunt!) bidrar også til dette. Forfalsket eller varmebehandlet honning vil aldri krystallisere, da honningens naturlige sammensetning er endret eller krystallene smeltet. For mange ser kanskje krystallisert honning ikke alltid like appetittlig, men det viktigste er at honningen er rå og ubehandlet. Det er jo så sunt!

Krystallisert honning blir skikkelig knasende. Vi i Honninggutta anbefaler at du prøver det på ristet brød eller på vafler og pannekaker. Bruker du honning i matlaging eller te, vil krystallene uansett smelte.

Dersom du allikevel ikke ønsker å spise krystallisert honning, er det flere måter å gjøre den flytende igjen på. For eksempel kan du gjøre følgende:

  1. Sett glasset i en gryte
  2. Fyll på med vann slik at 1/3 av glasset er dekket.
  3. Varm opp og rør rundt i glasset med en skje, slik at varmen sprer seg godt rundt.
  4. Etterhvert vil du se at honningen blir flytende igjen

One comment

  1. Lill Bentsen

    Gleder meg til å prøve de forskjellige typene. Vokste opp på en liten bikubefarm og det var spennende. Tar en tur til Kristiansand snart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Frakt kr 69.-
Gratis frakt over kr 500,-
Rask levering i hele Norge (2-5 virkedager)