Shopping Cart

Kontakt oss +47 482 59 326

Fri frakt over kr 500,-

Rask levering i hele Norge

Om oss

HILS PÅ HONNINGGUTTA

Vi er 3 «honninggutter» fra Kristiansand som er veldig glad i honning og ønsker å gjøre en forskjell. Kanskje har du lagt merke til at det er mindre bier og insekter enn før? Biene er kjempe viktige for oss mennesker. De står for 1/3 av vår matproduksjon. Derfor ønsker vi å jobbe aktivt for å forebygge biedød. For å gjøre dette på beste måte har vi identifisert et behov for flere birøktere, mer forskning og kunnskap. Når du velger vår honning går overskuddet til følgende:

 • Styrke kunnskap om bier og biedød i Norge og verden. Vi mener det er viktig å få dette opp på agendaen for å identifisere hva vi kan gjøre for å hindre dette.
 • Gi ut gratis insekthotell og bievennlige plantefrø til hagen. En av grunnene til at biene forsvinner kan være sprøyting av jordbruk og avskoging. Biene mister sitt naturlige habitat. Dersom alle norske hjem hadde hatt insekthotell og plantet bievennlige planter ville dette hjulpet.

Fisnik-Rashica
Fisnik Rashica
Daglig leder

Fisnik er vår daglig leder og birøkter. Han er en skikkelig bienerd og studerer disse fantastiske skapningene i detalj. Fisnik er «gutten» som sørger for at vi kun leverer naturlig og god honning.

Julian Saura
Julian Saura
Styrets leder

Julian er styrets leder og «gutten» som sørger for kvalitet og kommunikasjon i alle ledd. Julian er veldig glad i honning og bruker det flittig i matlagingen

Krister Ervik
Krister Ervik
Produktansvarlig

Krister er vår produktansvarlig og styrer med design. Med andre ord er dette «gutten» som sørger for at produktene våre er så flotte. Teknisk begavet så det holder.

Ekte honning

BIENE ER VIKTIGE FOR OSS

Visste du at 1/3 av Norges biearter er utryddingstruet? Ikke alle er klar over hvilken betydning disse fantastiske insektene har for våre liv. Faktisk er 75% av grønnsakene og kornet og 30% all mat vi spiser pollinert av bier. Med andre ord avhenger vårt kosthold av biene. Overskuddet vårt går også til arbeid med kunnskapsformidling, da nettopp mangel på kunnskap er en av årsakene til at biene er utrydningstruet. Forskning viser at bier gjør pollineringen mer robust i møtet med klimaendringer. Derfor er det viktig å forske videre på hvorfor de dør ut, og hva vi kan gjør for å redde de. Det estimeres at Norge og norsk matproduksjon trenger 30.000 bikuber i tiden Ssom kommer.

RÅ OG NATURLIG HONNING

Vår honning er helt naturlig. Det vil si at den ikke har blitt varmebehandlet. Dette er ubehandlet honning rett fra naturen som er rik på naturlige næringsstoffer! Det som skjer når honning varmebehandles over en viss temperatur er at enzymene som er så gode for kroppen dør. Naturlig honning er kjent for å kunne ha en medisinsk effekt på kroppen, eksempelvis lindrer honning hoste. I 2018 godkjente britiske helsemyndigheter honning som hostemedisin. Vi er stolt over å tilby Norges største utvalg og skal til en hver tid introdusere nye spennende honningsorter. Vår honning blandes aldri og det betyr at hvert glass er tydelig merket med både sted og botanisk opprinnelse. 

HVA HAR VI OPPNÅDD?

Siden vår oppstart sent i 2018 har vi allerede rukket å bidra aktivt til både bienes velvære og fremtidige unge birøktere i Norge. Vi innser at vår innsats er en dråpe i havet, men etterlever visjonen om at hvis alle tar tak kan vi sammen gjøre en forskjell:
 • Vi har finansiert både birøkterkurs og bikube til flere unge personer i vårt langstrakte land.
 • Vi har knyttet til oss flere norske birøktere som vi samarbeider med. Disse får markedets beste pris for honningen de leverer.
 • Vi har delt ut over store mengder biehotell og bievennlige blomsterfrø, helt gratis. 
 • Vi har aktivt formidlet kunnskap om biedød og enkle grep vi alle kan ta i hverdagen for å skape et bedre Norge for biene.

  • kr12 Kjøp
  • kr99 Kjøp
  • kr99 Kjøp
  • kr99 Kjøp
  • kr99 Kjøp
  • kr39 Kjøp
  • Utsolgt

   kr99 Les mer
  • kr99 Kjøp
  • kr79 Kjøp
  • kr99 Kjøp
  Frakt kr 69.-
  Gratis frakt over kr 500,-
  Rask levering i hele Norge (2-5 virkedager)