Kontakt oss +47 98 81 65 32

Fri frakt over kr 500,-

Rask levering i hele Norge

Rå honning vs raffinert sukker – hva er best?

Det er ikke alle som vet at rå honning ofte kan erstatte raffinert sukker. Faktisk er rå honning søtere enn sukker, hvilket betyr at man i teorien kan bruke mindre mengde og oppnå samme sødme. Men hva er så forskjellen på rå honning og raffinert sukker?

Rå honning er et rent naturprodukt som inneholder ca. 80% naturlig sukker, vann, mineraler, enzymer og vitaminer. Raffinert sukker inneholder ingen næringsstoffer. Vi mener at det alltid er bedre å velge naturlige produkter, fremfor prosesserte produkter. La oss se på hvordan produktene faktisk lages.

Rå honning: Biene samler nektar og pollen fra millioner av blomster og planter. Dette lagrer de i magen sin, hvor enzymer tilsettes, og fraktes så tilbake til bikuben hvor biene «gulper» nektaren opp og inn i voksceller. Dette blir det nydelig honning av 😀

Raffinert sukker: Sukker kommer fra sukkerrør i naturen. Før det havner i butikkhyllene går det gjennom en kjemisk prosess hvor det raffineres. Under denne prosessen fjernes mineraler og andre næringsstoffer, samtidig som det tilsettes fosforsyre, svoveldioksid og antiklumpemiddel.

Tips til å erstatte sukker med rå honning

  1. Siden honning er søtere enn sukker, kan du bruke 10% mindre og oppnå samme sødme
  2. Bruk honning i te, på frukt, til dessert eller i matlaging
  3. Honning i bakst gjør deigen luftigere

Har du prøvd å bruke rå honning i stedet for sukker? Sjekk gjerne ut våre oppskrifter for flere nyttige tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Frakt kr 69.-
Gratis frakt over kr 500,-
Rask levering i hele Norge (2-5 virkedager)