Kontakt oss +47 98 81 65 32

Fri frakt over kr 500,-

Rask levering i hele Norge

Velkommen til Honningbloggen!

Så hyggelig at du besøker vår nye blogg! Her ønsker vi å bidra med både gøyal og lærerik lesing om honning og bier. Dersom du ikke allerede kjenner til oss, vil vi fortelle kort om hvem vi er!

Honninggutta består av 3 honningglade barndomsvenner fra Kristiansand! Henholdsvis Julian, Fisnik og Krister. I oktober 2018 fant vi ut av at vi ønsket å gjøre noe sammen, noe som kunne bidra til en bedre fremtid for våre barn. Fisnik hadde allerede drevet på med birøkt i noen år, Julian var en flittig bruker av honning og Krister opptatt av miljø. Albert Einstein skal ha sagt at om biene ikke hadde eksistert, hadde menneskene kun hatt noen år igjen å leve. Dermed kom vi frem til at vi kunne gjøre noe for biene! Vi skulle selge honning og bruke overskuddet til å forebygge biedød. Prosjektet ble i starten kalt «The Bee Initiative».

I desember 2018 «debuterte» vi på julemarkedet i Kristiansand med 5 honningsorter. I dag har vi 27! Responsen var fantastisk og vi solgte unna alt vi hadde. Men det var få som klarte å huske «The Bee Initiative». I stedet kalte folk oss bare «de derre honningguttan» på fint sørlands. Dermed ble vi naturligvis omdøpt til Honninggutta og dette var starten på alt som skulle komme!

Det som skulle være et hobbyprosjekt, vokste seg raskt større enn vi hadde trodd. I årene som kom jobbet vi flittig ved siden av vanlig jobb. Ettermiddager og kvelder gikk bort til biene, mandag til søndag, hele året. Støtten har vært stor og tusenvis av nordmenn har funnet sine favoritthonninger hos oss. Det har bidratt til at vi har kunne sponse flere unge birøktere, dele ut hundrevis av biehotell og tusenvis av poser med bievennlige blomsterfrø.

En og alene er vi kanskje «en dråpe i havet», men vi tror at sammen kan vi bidra til en forskjell. Vårt ønske er å sette biene på agendaen og øke kunnskapen til folk på dette feltet. I tillegg jobber vi utrettelig for å øke interessen for honning. Faktisk er Norge blant landene i Europa som spiser minst honning per innbygger. Klarer vi å få folk til å spise mer honning, vil vi ha bidratt til birøktens fremtid her i Norge.

Det var alt for nå, god lesing videre!

Julian, Fisnik og Krister

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Frakt kr 69.-
Gratis frakt over kr 500,-
Rask levering i hele Norge (2-5 virkedager)